Hoe Politiek kan leiden tot een gehackte website en hoe deze te beveiligen

Home/Nieuws/Hoe Politiek kan leiden tot een gehackte website en hoe deze te beveiligen

 

Zoals de afgelopen weken in het nieuws te lezen was, kunnen politieke spanningen leiden tot een hogere intensiteit van hackaanvallen op Nederlandse sites en social media. Hackers kunnen veel verschillende motieven hebben om te proberen om sites te hacken en politieke propaganda is er daar slechts één van. Eerder hebben we al eens bericht over de vervelende gevolgen van een website hack. Ook op sites van onze klanten hebben we een verhoogd aantal hackaanvallen waargenomen de afgelopen week. Doordat onze websites zijn voorzien van goede beveiligingsmaatregelen is het deze hackers niet gelukt om de sites binnen te dringen. Wat de meeste website bezitters niet weten is dat de gemiddelde website elk uur meerdere keren wordt bezocht door een bot die probeert in te loggen in de beheersomgeving ofwel het contentmanagementsysteem (CMS) van het de website. Mocht het een bot lukken om daadwerkelijk in te loggen, dan zal hij dit braaf terug rapporteren aan zijn baasje; een hacker die vervolgens volledige controle over de website heeft.

Onze websites zijn gebaseerd op het degelijke en alom geroemde WordPress CMS. WordPress is van zichzelf al een goed beveiligde basis voor websites, maar wanneer deze niet juist geconfigureerd wordt, kunnen hackers mogelijk toch toegang krijgen. Met onze kennis en ervaring passen wij de configuratie van WordPress zodanig aan dat deze veel veiliger wordt. Daarnaast voorzien wij al onze websites standaard van een firewall en detectiesoftware om eventuele aanvallen vroegtijdig te kunnen detecteren.

Meer weten over hoe we ook uw website veiliger kunnen maken met onze know-how? Hulp nodig, of vragen? Neem gerust, vrijblijvend contact met ons op.

 

Hieronder nog enkele tips om zelf snel een eerste beveiligingscheck te doen van uw WordPress website:

  • Gebruik sterke wachtwoorden. Het is een beetje een open deur, maar er niets belangrijker dan een sterk wachtwoord, met name voor de administrator accounts.
  • Zorg ervoor dat de je schermnaam (nickname) niet hetzelfde is als je login-naam. In de berichten op je website komt namelijk je schermnaam te staan in de metadata en als deze hetzelfde is als je login-naam, dan heeft een hacker al de helft van je login-gegevens.
  • Gebruik voor de administrator-account nooit de standaard WordPress naam “admin“.
By | 2017-04-11T07:01:43+00:00 maart 20th, 2017|Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor Hoe Politiek kan leiden tot een gehackte website en hoe deze te beveiligen